17 feb. 2011

Benvolguts pares, famílies i amics:


Estem realment molt contents i il·lusionats perquè estem comprovant que aquest projecte us està agradant i engrescant, i alguns de vosaltres fins i tot han dut a terme experiments a casa! Experiments que, evidentment, ens agradaria compartir amb tots vosaltres.


Primer caldria dir que us estem molt i molt agraïts perquè els vostres experiments també ens motiven a nosaltres a seguir provant coses noves i ens sembla realment fantàstic que ens feu arribar la informació necessària per a dur-los a terme, mostres del resultat, els passos del procés que heu anat seguint...És fantàstic poder fer “rodar” la informació perquè tothom se’n senti partícip. Així que, aquí en teniu la primera mostra. I ens estem referim als experiments tant fantàstics que han dut a terme dos alumnes (en Janoc i l’Aram) amb els seus pares.


En aquesta primera “recepta” l'Aram i en Janoc ens han explicat com elaborar gel de bany a base de pi! 






O sigui que ara ho volíem compartir amb tots vosaltres (i a veure si algú s'anima a fer la prova a casa!):

Els ingredients:
200 grams aproxiadament de fulla de pi
1 litre i mig d'aigua destilada
6 cullerades petites de sabó dur ratllat (caldrà ratllar-lo!)


Les propietats:
És un gel desinfectant i bactericida


El procés
1.- En primer lloc, haureu de fer una petita excursió i anar a buscar pi, ja que n’és l’ingredient indispensable!:





2.- Quan arribem a casa ens prepararem per començar! Haurem de tenir a punt tots els estris necessaris (anireu veient quins són durant tot el procés):


3.- Primer caldrà tallar el pi en trossets petits i posar-lo al morter:




4.-  L’haurem de picar ben picat:




5.- Mentrestant haurem de ratllar sabó a un plat (sense sabó ratllat no aconseguiríem la textura necessària).




6.- I també haurem de picar ben picat el sabó al morter. Tots dos ingredients hauran d’estar ben picats al morter.



7.- Mentre piquem el sabó ja podem anar posant el pi a l’olla a bullir a foc lent durant 10 minuts. Però alerta! quan es refredi caldrà colar-lo, l'haurem de tornar a fer bullir i afegir el sabó ratllat sense parar de remoure:




8.- El posarem a refredar i n’obtindrem el gel! En aquest cas és un primer intent de gel...és un sabó “apastissat”! ;-) Què us sembla?



9- Doncs espereu!, que encara hem fet una segona i tercera prova fins que hem obtingut el resultat que esperàvem!


10- I aquí el teniu! L'hem inclòs a l'exposició que estem elaborant davant les aules d'infantil:


Des de l'escola, volem reiterar el nostre agraïment amb en Janoc, l’Aram i els seus pares!
I tots nosaltres esperem que us hagi agradat!! I ja ho sabeu.., us animem a provar-ho a casa!

Els mestres de l'escola

No hay comentarios:

Publicar un comentario